015 241 11 51 [email protected]

Den Haag blijft staan

Den Haag blijft staan – Blok 2 (vanaf 11 oktober 2021)

Let op:
Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om aan te melden voor Den Haag Blijft Staan. Hou deze webpagina in de gaten voor nieuwe activiteiten van Den Haag Blijft Staan in de toekomst.

Sportief Plus organiseert in vier stadsdelen in Den Haag (Escamp, Laak, Haagse Hout en Loosduinen) groepslessen Valpreventie, speciaal voor Haagse senioren (65+). Deze lessen worden uitgevoerd in samenwerking met lokale zorgpartners en maatschappelijke organisaties, die gedurende het gehele jaar betrokken blijven bij het project. Uitvoering van de lessen wordt gedaan door beweegcoaches en fysiotherapeuten, aan de hand van de Valpreventie cursus van Veiligheid NL (In Balans).

Tijdens het programma wordt gewerkt aan balans, kracht en uithoudingsvermogen, met als doel om zolang mogelijk veilig zelfstandig te kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven.

Duur: 12 weken, wekelijks 1 uur. In totaal 13 bijeenkomsten. Elk traject start met een introductiebijeenkomst.

Inhoud: Een combinatie van bewustwording, kennis opdoen en daadwerkelijk bewegen. Het direct uitvoeren van opgedane kennis via bewegen draagt bij aan de mentale en fysieke conditie. Dit zorgt voor vitaal ouder worden en gezond en veerkrachtig in het leven staan.

Kosten: €50,- voor 12 lessen. €25,- voor deelnemers met een ooievaarspas.