015 241 11 51 info@sportiefplus.nl
‘In Balans’ Valpreventie
‘In Balans’ Valpreventie

Doormiddel van de valpreventie cursussen bieden wij thuiswonende senioren uit verschillende gemeentes zowel groepslessen als individuele trainingen aan. Senioren kunnen deelnemen aan een 13 weken durende valpreventiecursus.

In diverse woonzorglocaties en wijkcentra verzorgen wij beweegactiviteiten en bijeenkomsten om valongevallen te voorkomen en de zelfredzaamheid van senioren te vergroten. Door regelmatig te bewegen voelt u zich fit en bovendien ontmoet u door het bewegen in groepsverband ook andere senioren. Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat valpreventie het aantal valongevallen met ruim 60% vermindert.

Valpreventie cursus:

De 13 wekende durende valpreventiecursus is gebaseerd op de erkende interventies ‘In Balans’ en ‘Functioneel Trainen Ouderen’. Een beweegcoach verzorgt in samenwerking met lokale fysiotherapeuten en zorgprofessionals activiteiten die een positief effect hebben op uw spierkracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Als u behoefte heeft aan intensievere ondersteuning is daarnaast ook individuele begeleiding mogelijk.

Locaties:

Boven aan de pagina van sportiefplus kunt u de verschillende gemeentes vinden waar valpreventie momenteel plaats vindt.

Kosten:

Deelname voor 13 weken is € 50,-. Senioren met een ooievaarspas krijgen 50% korting. Na een gratis proefles maakt u de keuze om wel of niet deel te nemen.

Aanmelden:

Aanmelden kan via Axel Quist, projectmanager Sportief Plus.
015-2411151
info@sportiefplus.nl

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over wat wij voor u of uw gemeente kunnen betekenen? Wij komen graag met u in contact.

Axel Quist, projectmanager Sportief Plus
0653360956
a.quist@sportiefplus.nl