Westland blijft staan

Een beweegtraject van 12 weken
om vallen te voorkomen.

Meedoen met valpreventie oefeningen in regio Westland?

Bent u 65+ en wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Meld u dan aan voor de cursus In Balans of voor de FTO.

Cursus

Westland Blijft Staan organiseert valpreventie trainingen voor Westlandse senioren.
De groepstrainingen worden gegeven aan de hand van de cursus In Balans (een erkende interventie van VeiligheidNL), tijdens deze cursus ligt de focus voornamelijk op het verbeteren van de balans, spierkracht en mobiliteit. De interventie draagt tevens bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. Elke In Balans cursus start met een proefles gevolgd door 12 valpreventie trainingen (1 uur á 12 weken). Elke groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.

Iedere les wordt afgesloten met een kopje koffie/thee om de sociale cohesie onderling te stimuleren en eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Het project is een initiatief van Sportief Plus in samenwerking met de Gemeente Westland, VITIS Welzijn, Pieter van Foreest, TIM Fysiotherapie en Hofland van Geest Fysiotherapie.

Kosten

U betaalt eenmalig € 50,- voor het gehele traject.

Impressie Westland Blijft Staan

Functioneel Trainen Ouderen (FTO)

Duur: 3 weken
Kosten: €50,-

Wilt u onder begeleiding van een professional één-op-één werken aan uw spierkracht, conditie, mobiliteit of balans? Meld u dan snel aan voor de FTO trainingen aan huis. Tijdens deze mini-cursus gaan wij samen 3 weken, 1 uur per week aan de slag.

Wilt u persoonlijk contact over de FTO-trainingen of zich aanmelden hiervoor? Neem dan contact op met Chiara Hildebrand via: westland@sportiefplus.nl of bel naar: 0614489638